Η ΕΛΒΟ κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις στα ακριτικά νησιά

1 / 2 / 2012

Η ΕΛΒΟ κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις στα ακριτικά νησιά

Κλιμάκιο της ΕΛΒΟ Α.Β.Ε. αποτελούμενο από τον Διευθυντή του Συγκροτήματος Αθηνών κ. Κων. Λίγκα, τον προϊστάμενο της αποθήκης ανταλλακτικών Αθηνών κ. Αθαν. Κουτρουμάνη και τον τεχνικό επιθεωρητή-εργοδηγό κ. Κων. Μαζιώτη επισκέφτηκαν από την Τρίτη 24 έως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 το νησί της Κω.

Συνοδευόμενοι από τον αντιπρόσωπο της ΕΛΒΟ Α.Β.Ε. στη Κώ κ. Πέτρο Μαντούκο, επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά τον Στρατιωτικό Διοικητή του νησιού ταξίαρχο κ.  Ευάγγελο Σπανό  και τους επιτελείς του στην έδρα της ταξιαρχίας και είχαν μαζί τους συνεργασία και ενημέρωση.

Κατά την 3ήμερη παραμονή τους στη Κώ επισκέφτηκαν διάφορες μονάδες όπου και συνεργάστηκαν με τους διοικητές και αξιωματικούς.

Στο   80 ΤΥΠΕΘ  συγκεντρώθηκαν 35 υπαξιωματικοί και αξιωματικοί από την Κώ, την Αστυπάλαια,  τη Νίσσυρο  και την Κάλυμνο.   Ο τεχνικός επιθεωρητής κ. Μαζιώτης επέδειξε στα στελέχη των  μονάδων τεχνικού την  χρήση και λειτουργία των οχημάτων, ενημέρωσε για την σωστή συντήρηση  όλων των τύπων των οχημάτων κατασκευής ΕΛΒΟ,  επισκεύασε επί τόπου βλάβες σε οχήματα και έδωσε απαντήσεις  σε ερωτήσεις τεχνικού κυρίως περιεχομένου που του υπέβαλαν. Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης τους ενημέρωσε διεξοδικά για θέματα ανταλλακτικών.

 

Η ΕΛΒΟ Α.Β.Ε. ως εθνική αμυντική βιομηχανία θα συνεχίσει τις προγραμματισμένες περιοδικές επισκέψεις εξειδικευμένων στελεχών της σε μονάδες της μεθορίου προκειμένου να υποστηρίξει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των οχημάτων – αρμάτων που έχει κατασκευάσει, συνεπικουρούμενη από τους κατά τόπους   επίσημους συνεργάτες-αντιπρόσωπους της.