ΕΛΒΟ
ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ
ΤΟ
ΜΕΛΛΟΝ

Εργοστάσιο και κεντρικά γραφεία:
Σίνδος, Βιομηχανική Ζώνη Θεσσαλονίκης, ΤΘ 1350, Ελλάδα

Στη συμπλήρωση των πρώτων 50 χρόνων λειτουργίας της, η ΕΛΒΟ ενισχύει τις δυνατότητες της, ανανεωμένη υπό νέα ιδιοκτησία, διευρυμένες δυνατότητες και διεθνή νοοτροπία. Το νέο λογότυπο υποδηλώνει αυτή τη μετάβαση προς τα εμπρός. Διατηρώντας την αρχική του μορφή, περιέχει το εθνικό στοιχείο στον πυρήνα του, χρησιμοποιώντας τον μπλε χρωματισμό που χαρακτηρίζει τόσο την Ελλάδα όσο και το Ισραήλ, σε σχήμα που επικοινωνεί το γεγονός ότι η μελλοντική πρόοδος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και τεχνολογίας.

Σχετικά με την ΕΛΒΟ

Ποια η αξία πίσω από το όνομα; Η ικανότητα να εξελίσσεται. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων σε όλη τη διαδρομή της.

Ποια η αξία πίσω από το όνομα; Η ικανότητα να εξελίσσεται. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων σε όλη τη διαδρομή της. Διαχρονικός συνεργάτης του Ελληνικού Στρατού και της Πολιτείας για σχεδόν μισό αιώνα, η ΕΛΒΟ έχει αποδεδειγμένο ιστορικό ικανότητας συναρμολόγησης και κατασκευής στρατιωτικών, πολιτικών και ειδικού σκοπού οχημάτων. Επιπλέον, υπήρξε μεταξύ των λίγων ελληνικών εταιρειών που επένδυσαν στο R&D, σχεδιάζοντας και παράγοντας πρωτότυπα σχέδια.

Η νέα ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε. εξελίσσεται ακόμη περισσότερο, έχοντας αναζωογονηθεί αυτή τη φορά από την ισότιμη επένδυση δύο εκ των πιο σημαντικών εταιρειών της αμυντικής και της ειδικής χρήσης οχημάτων βιομηχανίας: της Plasan και του SK Group.

Η Plasan με έδρα στο Ισραήλ και θυγατρικές στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη αποτελεί μια κορυφαία και αναγνωρισμένη για την καινοτομία της εταιρεία, έγκριτο πάροχο εξειδικευμένων λύσεων θωράκισης παγκοσμίως.

Το SK Group είναι ένας ιδιωτικός όμιλος τεχνολογίας και καινοτομίας, με εξειδίκευση σε αμυντικές λύσεις αιχμής, στη ναυπηγία και σε υποδομές ναυτιλίας, καθώς και σε ανάπτυξη υποδομών.

Ικανότητες, τομείς εξειδίκευσης

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις παρέχουν τεράστια ικανότητα παραγωγής, R&D και δοκιμών στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων ειδικής χρήσης.
Με έδρα τη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛΒΟ 2020 εκτείνεται σε μια έκταση 273.000 τ.μ. συνολικά, εκ των οποίων τα 66.000 τ.μ. είναι στεγασμένες μονάδες παραγωγής, δοκιμών και αποθήκευσης, κατατάσσοντάς την μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών αυτού του τύπου στη Νότια Ευρώπη.
Είτε τροχοφόρος, είτε ερπυστριοφόρος, όποιος κι αν
είναι ο τύπος του οχήματος
ειδικής χρήσης, οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ μπορούν να καλύψουν εξολοκλήρου τις ανάγκες του. Από την πλήρη κατασκευή, έως τις ειδικές προσαρμογές, αναβαθμίσεις, επισκευές και δοκιμές.

Ήδη, πριν από την απόκτησή της από την κοινοπραξία Plasan-SK Group, η υποδομή της εταιρείας περιλάμβανε:

Πρέσες κοπής λέιζερ
CNC κέντρα κατεργασίας και φρεζαρίσματος
CNC μηχανές τόρνευσης καθέτου και οριζοντίου εργαλειοφορείου
Εγκαταστάσεις σκλήρυνσης μετάλλων
Εγκαταστάσεις απολίπανσης, αποσκωρίασης, φωσφάτωσης και βαφής
Κέντρο ηλεκτρομαγνητικών δοκιμών (EMC)
Πίστα δοκιμών αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων

Υπό τη νέα ομάδα διοίκησης, όλες οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις ανακαινίστηκαν, δίνοντας έμφαση στην εισαγωγή αυτοματισμών που βελτιστοποιούν τη διαδικασία συναρμολόγησης, καθώς και στην επένδυση σε λύσεις υψηλής τεχνολογίας που μειώνουν το χρόνο ολοκλήρωσης κάθε εργασίας και μηδενίζουν τα περιθώρια ανθρώπινου σφάλματος.

Ταυτόχρονα, μέσω της εισαγωγής κριτηρίων ESG (Environmental, Social and corporate Governance), η ΕΛΒΟ 2020 επενδύει σε λύσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και προωθούν τη βιωσιμότητα.

Επανασχεδιάζοντας το μέλλον

H ΕΛΒΟ 2020 εισάγει μία νέα νοοτροπία και μία καινοτόμα προσέγγιση στη βιομηχανία ειδικών στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων. Διαβλέποντας τις τάσεις και τις ανάγκες της παγκόσμιας βιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, κατανοώντας τη διαφοροποιημένη δύναμη της υπεροχής κατά την αντιμετώπιση των σύνθετων απαιτήσεων των σύγχρονων επίγειων οχημάτων. Με το πλεονέκτημα που συνεπάγεται η συνύπαρξη και η συσσωρευμένη αξία στον τομέα εφαρμογών επιβίωσης και θωράκισης που προσφέρει η Plasan, σε συνδυασμό με την προηγμένη αμυντική τεχνολογία και R&D του SK Group, η ΕΛΒΟ φιλοδοξεί να αναδειχθεί ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες οχημάτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το διαμορφώσουν, ξεκινώντας από σήμερα.

Η ΕΛΒΟ 2020 επενδύει σε πρωτοποριακές τεχνολογίες και σε υψηλά καταρτισμένο προσωπικό, για να προωθήσει περαιτέρω την ήδη πιστοποιημένη τεχνογνωσία και εμπειρία της, διασφαλίζοντας τεχνική υπεροχή και υψηλής ποιότητας παραγωγή, επαναπροσδιορίζοντας τα παγκόσμια πρότυπα αποτελεσματικότητας και προστασίας.

Η νέα, ανανεωμένη, εταιρεία, επανατοποθετείται σε θέση κεντρικού παρόχου τεχνολογίας για τον ευρύτερο κλάδο, μεταφέροντας την στρατιωτική τεχνογνωσία και πρόοδο, σε πολιτικές λύσεις για ευρύτερη χρήση. Υπό το πρίσμα αυτό, το πλαίσο ενεργειών της εταιρείας εδράζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Εισαγωγή νέων προτύπων που βελτιστοποιούν τις οριζόντιες και κάθετες διαδικασίες παραγωγής στους τομείς κατασκευής, αναβάθμισης, συναρμολόγησης και επισκευής οχημάτων ειδικού σκοπού.
Συμμόρφωση με νέους τρόπους ανάπτυξης προϊόντων, που μπορούν να διαμορφώσουν ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας, για στρατιωτικές λύσεις .
Δημιουργία, ανάπτυξη και εξαγωγές ιδίας τεχνολογίας.

Διαδικασίες αναβάθμισης

Προχωρώντας μπροστά.
Η αξία που υπερβαίνει τις λειτουργίες της εταιρείας,
σε σχέση με τις παραγόμενες λύσεις μετακίνησης και προστασίας.

Με την προσθήκη των δυνατοτήτων και της τεχνογνωσίας των δύο σημαντικών ισραηλινών εταιρειών, η ΕΛΒΟ 2020 ανανεώνει τις διαδικασίες που ελαχιστοποιούν τον χρόνο και μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών της.

Εισάγοντας καθετοποιημένα συστήματα παραγωγής στους τομείς:

Hard / soft kill συστήματα προστασίας και θωράκισης οχημάτων
Συστήματα και αισθητήρες
Εξαρτήματα οχημάτων
Οπλικά συστήματα
Αρθρωτά συστήματα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στα θωρακισμένα οχήματα, επιβεβαιώνουν το
γεγονός ότι θα παραμείνουν ουσιαστικό στοιχείο του σύγχρονου στρατιωτικού οπλοστασίου για τις επόμενες δεκαετίες. Ταυτόχρονα, οι ευρύτερες αλλαγές που σημειώνονται στην στρατιωτική τεχνολογία, αυξάνουν την πίεση ως προς την υιοθέτηση νέων στρατηγικών και τεχνολογιών για την επαύξηση της προστασίας πληρωμάτων και οχημάτων. Η ΕΛΒΟ 2020 έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα του φάσματος προστασίας, παράγοντας ολοκληρωμένες λύσεις που προωθούν το σύνολο των εξελίξεων στον κλάδο των οχημάτων ειδικού σκοπού.

Η ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε. δεσμεύεται για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Για το λόγο αυτό η Εταιρεία έχει θεσπίσει τα ακόλουθα:

  • Ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ΕΝ ISO 9001:2015.
  • Ένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου EN ISO 14001:2015.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας: